maanantai 30. lokakuuta 2017

Mittasuhteita verhosuunnittelun avuksi ja kuulumisia opintojen parista

Sisustusalan opintoja on takana nyt reilut kolme kuukautta. Seuraavana työn alle on tulossa verhojen ompelu, johon olemme käyneet jo läpi teoriaa työohjeista, malleista ja hypistelleet vähän kankaita sekä tutustuneet paikalliseen verhokangastarjontaan ja tarkoitus on käydä vielä vähän kauempanakin katselemassa vaihtoehtoja. Ensi viikolla olisi tarkoitus päästä ompelunmakuun, kunhan suunnitelmat valmistuvat ja kankaat ovat hankittuina. Suunnittelun avuksi tein Sketchupilla mittasuhteilla varustetun ikkunaseinän, mikä on helppo tulostaa useampaankin kertaan ja luonnostella mallia päälle perinteiseen tyyliin.

Muilla tunneilla olemme käyneet läpi mm. sisustuksen historiaa, ympäristön vaikutusta asumismukavuuteen, ryhmätyötaitoja, osallistuttu suunnittelemaan vähän muitakin projekteja,
tutustuttu pintakäsittelyyn jo aloitetun tuunausprojektin yhteydessä yms. Tuunausprojektissa itselläni on työnalla omasta keittiöstäni napattu perinteinen puinen pinnatuoli. Tarkoituksenani on opetella sen avulla entisöimään heiluvia ja maaliltaan halkeilleita huonekaluja.


Ikkunaseinä, verholauta, patteri, jääkaappi,...
Hiontaa takana 4h






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti