perjantai 13. huhtikuuta 2018

Työharjoittelu vk 15

Työharjoittelujaksomme ensimmäinen viikko alkaa olemaan kohta plakkarissa. Työharjoittelu kestää yhteensä 7 viikkoa ja suoritan sitä nyt ainakin alkuosuuden ajan ryhmämme aloittaman Kirjasto-projektin parissa.
Viikko on mennyt vauhdilla. Kahvitauot ovat meinanneet unohtua, kun tekemisen draivi on ollut niin innostavaa. Kirjasto-projektin parissa jatkoi lisäkseni kaksi omasta ryhmästä sekä 2.vuosikurssin opiskelija, joten tehtäviä on mahdollisuus jakaa. Olen pitänyt viikosta henkilökohtaista päiväkirjaa hankkimaani A4 -ruutuvihkoon, mikä on ollut mieluinen asia. Osasin jo ennakkoon arvioida, että jos kokoaisin päiväkirjan kuulumisten muodossa tähän opiskelublogiin kerran viikossa niin en millään muistaisi kaikkea. On myös itselle mieluisaa nähdä, miten paljon olen saanut aikaan tämän viikon aikana ja hyödyntää sitä myös arvioidessani kokonaiskestoa projektille. Tosin siinäkin pitää huomioida se, etten ole yksin tekemässä ja vastuussa vaan on monitahoinen projekti ja itse vasta oppimassa.
Päiväkirjan kirjoittamisen lisäksi olen koonnut luokkamme taululle tehtävälistaa projektista. Tein sen paitsi itseäni myön muita ryhmäläisiä ja opettajia ajatellen, jotta pysymme kartalla, mitä on jo tehty ja mitä on tehtävänä ja selvitettävänä. Olen myös jo todennut käytännössä, miten siitä on mukava kurkata, mitä voin tällä hetkellä tehdä ja mitkä asiat ovat vielä kysymysmerkkien takana. Toimii siten myös itsenäisen tekemisen työvälineenä oivallisesti. Olen lisäksi laittanut päiväkohtaisia työjärjestyksiä, listausta henkilöiden sijainnista (siihen perustimme myös WhatsUp-ryhmän avuksi) yms.

Mutta itse projekti, mitä olemme sillä saralla saaneet aikaan viikon aikana? Tässä omaa viikkoani tiivistetysti:

9.4.-13.4.2018
ma /8-15.30: Maalaus-projektin siivous, Kirjasto-projektin koonti, artesaanityö-info, lehtihaastattelu kirjastolla
ti /8-13.45 (+etänä): Kirjasto-projektin koonti, opettajien lukkareiden printtaus, lukkari taululle, inspiskuvia ilmoitustaulusta ja askarteluideoita eskariryhmää varten, Jaanan haastattelu ilmoitustaulun ja sohvan tuunaukseen liittyen, luokan järjestelyä (selän rusauttaminen)
ke /8.30-15.30: Terveydenhoitajalla aamusti selästä, työsuunnitelman tekoa (olin aloitellut jo kotona ed.iltana), itsenäistä työskentelyä, kirjastolla huonekalujen kokoamista, kangaskaupalla tyynykankaan etsintää, verhonipsujen selvittämistä, hankintalistaa Lempeelle
to /8.15-14 (+etänä 1,5h): Koontia, kalkkimaaliin ja palonsuoja-aineeseen tutustumista, työkalujen päivitystä kirjastolle, huonekalujen koonti loppuun, ajatustyötä ja siirtelyä järjestyksen parantamiseksi, mittaamista, 8.lk tutustui ja pidin heistä hetken huolta, hankintalistan tekoa ja lähettäminen Kaisalle
pe /8.45-: Koontia ja päivitystä, jutteluhetki Jaanan kanssa, Kaisalta sähköpostia hankintalistan muodossa, kalkkimaaliin liittyen sähköpostiosoitteen metsästämistä, blogin päivittämistä työharjoitteluun liittyen, tyynykankaan mietintää ja mahdollisesti vielä hankintaa. Otan päivän vähän kevyemmin selkäsäryn jatkuessa jo neljättä päivää.

Lisäksi päivät ovat sisältäneet opiskelijatovereiden kanssa keskustelua ja oppimista, paljon mietintämyssyn käyttöä ja ideoiden luonnostelua mielessä ja välillä jopa niihin heräämistä yöllä, monia muita juttuja, joita en ole tähän huomannut kirjoittaa, kirjaston henkilökunnan kanssa käytyjä keskusteluja ym ym. Yhteistyö on hieno asia. Paljon on tullut tehtyä ja vielä riittää tekemistä.

Tässä vielä joitain kuvia viikon varrelta:
Aloittelin viikkoa siivoamalla maalaus-
projektin jälkiä. Tässä olen jo suojapaperit+
teipit ottanut pois.

Siisti <3

Kyllä puna nousi poskillekin asti :)

Arkea kotona

Värisävyn etsintää.. Hmm..

"Tervetuloa"


Sommitelmaa 8.lk:n tutustujien tekemänä


Oleskeluryhmää

Huonekalujen sommittelua, tilan rakentelua

Etähommia ja työmiehen eväät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti