torstai 6. joulukuuta 2018

Soodataikinapaja ja viikon kuulumisia

Tällä viikolla olen koittanut rauhoittaa tahtia työskentelyssä ja hyödyntää opiskeluun liittyvää sosiaalista verkostoa molemmin puolisessa oppimisessa ja nauttia siitä mitä olen oppinut ja saan tehdä.

Aloittelin viikkoa testaamalla kutojan taitojani liukuhihnatyöläisenä säärystimien parissa, ja totesin, että käsityöläisyydellä on todellakin vaikea elättää itseään. Mutta hauskaa se on. Eilen pääsin keskustelemaan parin yrittäjän kanssa, joilla on pintakosketusta eri toiminnassa, jolloin on perusleipätyö, jonka lisäksi pääsee toteuttamaan myös laajemmin sisustus-artesaanialan opintotaitojaan oman yrityksen alla. Monitoimimista - se taitaa olla tukevin pohja tämän päivän yrittämisessä ja pitää ehkä myös samalla oman yrittäjyyden virkeänä ja uudistuvana. Ja samalla voi tehdä sitä mistä pitää.

Pääsin tällä viikolla koulumme kautta osallistumaan myös mielenkiintoiselle luennolle yrittäjyyteen liittyen. Kuva Mieleen jäivät ainakin Saimin sanat, miten hämmentyminen on hyvä juttu. Mietin myös ihmisyyttä: miten olemme omia persooniamme, kohtaamme elämässämme erilaisia asioita, mutta olemme ihan mielettömän arvokkaita jokainen ja olisi tärkeää käyttää hyväkseen toistemme tietotaitoa ja elämän kokemusta rikastuttamaan omaa elämäämme. Lainaan tähän vielä Saimia tärkeän ohjeen muodossa, joka on myös itsellä sydäntä lähellä eikä ehkä siksi olekaan aivan sanasta sanaan oikein lainattu: Elämä on ihan liian lyhyt kiusanteolle ja pilkkakirjoituksille.

<3

Soodataikinapajan ollessa otsikossa, halusin jakaa vinkin, joka tuli itselläni vastaan sellaiseen osallistuessa. Taikinaa kannattaa kaulittaessa painaa välillä sisäänpäin - tiivistää, jottei halkeile niin herkästi. Annoin omien koristeiden lisäksi kuivua vielä seuraavaan päivään, vaikka olivatkin uunissa kuivumassa (1h/175astetta). Kastehelmestä sai kauniin pitsikuvion leipomusten kylkeen. Kivaa puuhaa koko perheelle.

Soodataikina, noin 20 koristetta:
2dl soodaa, 1dl Maizenaa, vettä
Kiehauta sakeaksi ja anna jäähtyä.
Kauniit kuviot saat esim. kastehelmitassin pohjalla - muista ripustusreikä esim. tulitikulla

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Soodataikina ja minä

Odottamassa uunikuivatusta. Taikinasta
tuli noin 20 koristetta.

Säärystin -projekti ja talvipäivän
sävyt



1 kommentti: