perjantai 31. elokuuta 2018

Lattiaremonttia, kouluarkea, uutta ja vanhaa

Tällä viikolla kävimme koulusta tutustumassa paikallisessa kodin kiintokalusteiden suunnitteluun ja valmistukseen erikoistuvassa yrityksessä. Mukaan tarttui erilaisten materiaalien tuntumakokemus kämmenelle, kiiltokokemus, kokemuksia käytännöllisyyden ja kauneuden yhdistämisestä, mukavaa yhdessäoloa ja ilolla tekemistä. Mieleenpainuvimmiksi asioiksi omaan keittiöprojektiini jäi niemeke, johon oli yhdistetty baaritaso toiselle puolelle ison pöytälevyn avulla. Vetolaatikoiden hyödyt myös puhuttelivat ja tarttuivat ideoina niin keittiöön kuin vaatekaappeihin. Väri-,  koko- ja materiaalivaihtoehtoja oli runsaasti ja käytettävissä keittiön lisäksi myös kirjahyllynä, lastenhuoneen kalusteena, eteiseen, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen, kodinhoitotilaan,... Monipuolista. Pidin myös vähän erilaisista väreistä - sinisestä ja metsänvihreästä.

Keittiöprojektin parissa olemme saaneet sellaisen paketin teoriaa viikon aikana, että aivot ovat joutuneet tekemään töitä. Luulin jo jaksavani jalkautua koulupäivän jälkeen nurmenajoon ja mummulan puulieden maalausurakkaan (suunnitelmat valmistuivat viime viikonloppuna, toteutus vielä edessä), mutta olen huomannut kotiutuvani koulupäivien jälkeen yllättävän pian. Onhan tällä viikolla ollut myös koulun lisäksi muutakin erilaista: kävin poistattamassa viimeisen viisaudenhampaan hammaslääkärin suosituksesta (upeasti nypätty, ihana hammaslääkäri!), olin poimimassa elämäni ensimmäisen kerran tyrnejä, tutustuin kuoroon vuosien tauon jälkeen ja pääsisin jo sunnuntain tilaisuuteen laulamaan, taisin tarjoutua vapaaehtoiseksi itselleni mieluisaan hommaan, ja mietin missä välissä käyn siivoamassa mummun keittiön ja ajamassa sen nurmen ja maalaamassa lieden... Olen innoissani. Tekemättömät ja ei kiireelliset työt ovat kuin lämmin peitto syksyn viileydessä.

Kotonakin on tapahtunut menneen parin viikon aikana: lattiamateriaali on vaihtunut vanhasta pinttyneestä muovimatosta vanhan lankun näköiseen laminaattiin. Sukulaiset tekivät välillä pitkääkin päivää ja iso hatunnosto heille. Olen itse ollut opiskelualastani huolimatta enemmän taka-alalla ja keskittynyt lasten kanssa touhuamiseen, mutta pakko myöntää, että siinä vaiheessa kun kynnyksiin meinasi puulistan viereen tulla pieni muovinen lista eritasoista lattiaa häivyttämään niin nostin ääneni esiin ja totesin: "EI! HYI!". Monta kokkia ja halvalla budjetilla tekeminenkin vaativat joskus työnjohtajaa paikalle.

Viikon kehut:
- talousihminen
- kaunis purenta, kauniit hampaat
- suuri sydän
- hyvin esitelty
- aivan selkeä maku, vaikkei osaisi itse sanoittaa

Viikon haasteet:
- Yhdyssanat (viidesluokkalainen pyysi jo omille äidinkielentunneilleen mukaan kertaamaan)
- Paikallaan istuminen ja keskittyminen pää- ja selkäsäryn kanssa
- Rakkaus

Halaukset syyspäivään ja viikonloppuun <3

Eteisen laattalattia yhdistyy laminaattiin ja
taustalla näkyy vanha puukynnyslista, joka sai
jatkoaikaa hionnalla ja lakkauksella.
Eri materiaalit tuovat omaan makuun
sopivaa kotoisuutta.

Pikaluonnostelua pöytäsomistamisesta pöllönnäköisen
huulirasvan innoittamana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti