tiistai 21. elokuuta 2018

Unelmakeittiö

Keittiöprojektin alkuun, jo ennen kuin erityisemmin ehdimme käydä läpi teoriaa, saimme tehtäväksi suunnitella oman unelmien keittiön. Ajatus tuntui ensin mehukkaalta ja hedelmälliseltä, mutta kun pureuduin aiheeseen huomasin, etten oikeastaan edes tiedä millainen unelmieni keittiö olisi. Olen tähän asti sopeutunut käyttämään sitä keittiötä, mikä minulla on ja keskittynyt arvostamaan sen hyviä puolia. Hyviä puolia ovat olleet esimerkiksi sijoittelu (liesi, jääkaappi, tiskipöytä, laskutaso - kaikki askeleen sisällä toisistaan), runsas kaappitila tai hyvä laskutila, iso tiskipöytä, valoisuus tai värisävyt ym. Itse asuminenhan sen kodin tekee eikä pelkkä runko. En ole oikeastaan löytänyt paljoakaan kritisoitavaa vanhoista keittiöistäni: korkeintaan pintojen päivittämistä parempi kuntoiseen, lisäpistoketta ja oli vaihe, kun kaipasin ehkä astianpesukonetta.
Vastaan tuli monia erilaisia pohdintoja. Esimerkiksi Tinyhomes-sarjaa katsellessani olen huomannut miettiväni, että millaista olisi asua pienesti: Osaisinko ja olisi ainakin ajatuksena hienoa osata elää niin pienellä omaisuudella. Myös suomalaiseen ilmastoon sopivaa puuliettä olen arvostanut ja saanut vanhemmilla polvilla ihailla.

Pinterestin kuvia selailtuani, plussia ja miinuksia kirjattuani ja koottuani jo kohtuu selkeän esitelmän aiheesta Minun unelmieni keittö, ajauduin vielä kotosalla treenaamaan kesätauon jälkeen SketchUpin käyttöä ja luonnostelemaan keittiötä, joskus vuosi sitten tekemäni hirsipirtin ajatushahmotelmaan.


Vasemmalla ovi eteiseen, punainen puuliesi,
oikealla tupa/olohuone

1 kommentti:

  1. Tänään opin heti, ettei puuliettä saa sijoittaa lämpösuojaamattomaan tasoon kiinni 😃 seuraavaa huomiota odottaessa

    VastaaPoista