maanantai 13. huhtikuuta 2020

Etäopiskelut vk 16 14.-17.4.2020

Vi går igen..

Tavoitteita viikolle opiskeluiden muodossa Sopimukset pintakäsittelyistä, kph-oven työstämisen jatkaminen loppuun (=välihionta ja maalausta) ja osaksi artesaanityötä (?), pöydän ja syöttötuolin toteutustyön aloittaminen. Lisäksi tulevana viikonloppuna mahdolliset korjaukset artesaanityöesitykseen. Muut vastaan tulevat asiat esimerkiksi opettajien puolelta, mahdolliset videopuhelut jne.
Tilaustyön valmistaminen Asiakassopimus syöttötuolin ja pöydän pintakäsittelystä tehtynä. Kph-oveen välihionta ja maalikerros. Tytär ehti ottamaan kuvan dokumentiksi.
Varmistui, että liitän oven ja syöttötuolin osaksi toteutustyötä ja liitän artesaanityön esitykseeni omana esityksenään. Artesaanityöt on tarkoitus esitellä maanantaina 27.4. internetyhteyden välityksellä.
Meillä on myös mahdollisuus mennä työstämään pienellä henkilömäärällä töitämme koululle/ lainata välineitä. Itse harkitsen hyödynnänkö koulun puukäsityöluokkaa syöttötuolin hiontaan. Sää kuitenkin poutaantui kauniisti, joten sain hiottua tuolin ulkotiloissa. Tein kylpyhuoneenovesta ja syöttötuolista alustavat Powerpoint-pohjat artesaanityön toteutustyön osuudesta kertoviksi esitelmiksi siltä osin kuin töistä on materiaalia tällä hetkellä. Syöttötuoli sai ensimmäisen maalikerroksen ja jatkoin projektista kertomista uudessa blogijulkaisussa.
Ryhmäpalaverissa laitoin omaan muistioon ylös seuraavat.
"Huoneen pintaremontti tehdään pääsääntöisesti ylhäältä alas päin: katto, seinät ja viimeisenä lattia. Joskus voidaan tehdä poikkeuksia, jos on perusteltua muiden syiden vuoksi."
"Oma tyyli tehdä, oma opiskelupolku huomioida ja hyväksyä."
Takana näkyykin jo jonossa oleva syöttötuoli.
Oli tarkoitus hioa ja käsitellä tuoli ulkotiloissa, 
mutta lumi-/vesisateet taitavat lykätä
tai muokata suunnitelmaa. Kissankarvat
sisätiloissa aiheuttavat hieman päänvaivaa
imuroinnista huolimatta.
Työvälineet ja -tilat.



















Pidän tästä pinnasta. Jännitin
miten sopii muiden pintojen kanssa
yhteen, kun vanhassa talossa
on paljon kulunutta pintaa ennestään.
Kokonaisuus.


















Sisustustyön tekeminen
Artesaanitöitä eteenpäin. Mahdollisuus varata kahdenkeskistä aikaa opettajan kanssa. Itselläni on varattuna aika edellä mainitun artesaanityöesityksen korjauskommentteihin ja viimeistelytyötä varten.

Muita juttuja pitäisi pitää etänä vanhempainyhdistyksen vuosikokous ja kirjoittaa aiheesta pöytäkirjat (koska sihteeri). Tämä kuitenkin peruuntui, koska asiassa valveutuneempi puheenjohtaja huomasi, ettei kokouskutsua huomattu poikkeustilanteessa laittaa yleiseen jakoon. Kokous siirtyi näin ollen kaksi viikkoa eteenpäin, mikä sopii itselleni hyvin.
Opettaja tarjosi mahdollisuutta osallistua osaston yhteiseen valokuvaamista ja sommittelua käsittelevään tietopakettiluentoon ensi viikolla. Toukokuulle on alustavasti suunniteltu opintoretkien tilalle tietopaketteja ja opiskelijaesityksiä koskien designklassikoita ja -suunnittelijoita meillä ja maailmalla. Itse jatkan toukokuussa todennäköisesti ainakin asiakastyötä puupöydän pintakäsittelystä.

Tässä vielä kylpyhuoneenoven aloitusvaiheen kuvia viikon tai kahden takaa. Kuvan laatu ei ole valitettavasti kovin hyvä, en huomannut ajoissa, että eivät olleet tarkentaneet/ olivat tärähtäneet.
Pesu ja hionta suoritettuina ja
valmistaudun maalaamiseen.
Välineitä ruuvari kahvan ja
maalipurkin aukaisuun, suoja-
paperit, tela ja kaukalo (+suoja),
suojahanskat, pensseli ja liina.


















Ensimmäinen maalikerros.
Tai virallisesti käytin valkoista
ikkuna- ja ovilakkaa, joka soveltuu
sisä- ja ulkokäyttöön ja välineet saa
pestä lämpimällä vedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti