sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Etäopiskelut vk 17 20.-24.4.2020

Viimeinen viikko ennen artesaanityöesityksiä.. Jännittää niin että naama kukkii.. Vai onko se hiontapölytys?

Vielä menneeltä viikonlopulta
piristystä kuvan muodossa.
Ripovuorella lyhyt päiväretki
ja mielenlepoa luonnosta.
















Tavoitteita Tein joitain korjauksia artesaanityöesitykseeni perjantaina, mutta vielä jäi alkavalle viikolle kuitenkin hommaa edellisviikon tavoitteesta huolimatta. Projektioiden ottaminen on yllättävän aikaa vievää puuhaa ja näpräämistä, vaikka sinällään helppoa onkin. Siistien korjauksien vuoksi päädyin ottamaan koko otannat uudestaan enkä vain pintakorjaamaan Powerpointin omaan esitykseen ottamiani kuvia. (Mietin kyllä jo jopa, jos jätän korjaukset tekemättä, koska eivät olleet ajatukseltaan mahdottoman vakavia. Mikä on ajankäytöllisesti ja lopputuloksen vuoksi järkevää?)
Lisäksi on syöttötuolin pintakäsittely loppuun (nyt 2 kerrosta maalia ja vaatii vielä arviolta 1-2 kerrosta, sen verran ohutta pintaa olen tehnyt valumien välttämiseksi) sekä esitykset loppuun kph-ovesta ja syöttötuolista.
Jos ehdin niin osallistun valokuvausta käsittelevään luentoon keskiviikkona. Siinä se viikko oikeastaan meneekin. Riippuen mitä koulun päästä opettajilta sattuu tulemaan. Tiedossa on ainakin, että tällä viikolla ryhmänohjaajamme aloittelisi kanssamme työelämätietouden-kurssin, joka on epähuomiossa jäänyt lukujärjestyksestämme pois, mutta kuuluu silti kurssisisältöömme.
Kyselin myös atk-opettajaltamme kuuluuko meidän kolmosten tehdä myöskin SketchUp-talo, kun luulin tuntiemme olevan jo valmiina, mutta ymmärrän kyllä oman erehtymisen mahdollisuudenkin (tarvittaessa voin jatkaa raakileita kahdestakin erilaisesta luonnoksesta mökki tai englantilainenrivari).

Sisustustyön tekeminen Korjasin loput esityksen tussauksista suoraan Powerpoint-esitykseeni ajan säästämiseksi ja jälki näytti jopa paremmalta kuin pidemmän kautta tehdyt korjaukset. Toivottavasti tussaukset vain pysyvät paikoillaan vielä tiedoston siirtämisenkin seurauksena, muuten voi olla mielenkiintoista katsottavaa :) Huomasin myös, että koska projektia on tullut työstettyä jo viime vuoden puolelta asti, pitänee kerrata jonkin verran prosessia ennen ensi viikon esittelemistä. Jää myös nähtäväksi paljonko nettini pätkii.
"Jos kuvasi eivät ole tarpeeksi hyviä, et ole tarpeeksi lähellä." -Robert Capa (valokuvausluennolta)
Joskus asioitakin on hyvä tarkkailla läheltä, joskus keventää ja katsella suurempia kulmia..?
Tässä näkyy korjausta yhden dian verran.
Tussasin seinät mustaksi, koska sisustus-
suunnittelijana en ota kantaa seinän
rakenteeseen. Huomaa myös
ei risteävät mitat.












Pientä luonnostelua englantilaisten
rivitalohuoneistojen inspiroimana
Tein sisätiloihin lattialistaa, jatkoin
ulkotiloihin suojaisuutta ja turvallisuutta
kaideratkaisulla, joka jatkaa yhtenäistä,
ruskeaksi rapattua pintaa.






















Osaavallekin sattuu: Muista välitallennus omatoimisesti, älä nojaa ohjelman omaan tallennukseen tai ajattele tallentavasi, kun lopetat työskentelyn! :D Onnistuin sitten poistamaan tämän ylläolevan englantilaisen huoneistoni työt tunnin osalta (sis. keittiön kalustamista, yläparven kaiteineen ja ikkunaa takapihan seinän täydeltä kattomateriaalin ja etupihan lasikatoksen. Nice. Mutta ei se mitään. Elämä jatkuu.

Tein huoneistoa nyt sitten kuitenkin
vielä ja joidenkin muutosten kera.
Tämä on harjoitustyö.

Ehdin tekemään mokailuni välissä
itse artesaanikohteestakin
kuorellista mallennusta..
Artesaanityönesitys  itsessään on
vielä vaiheessa..













Tapahtuman järjestäminen Jatkamme artesaanitöitä, tulossa myös kertauspakettia valaistuksesta ja aiemmin keväällä kutomani räsymatto on tarkoitus mennä purkamaan ja päättelemään kangaspuilta opettajan kanssa vielä kevään aikana.

Muuta mieleen tulevaa Viikonloppu taitaa tulla tälle naiselle tarpeeseen. Viimeistelin artesaanityöesityksen ok kuntoon ja lähetin Teamsin kautta palautukseen. Tein yhteiskuntataidon opettajalle tehtäviä, jotka tulivat perjantaina sähköpostiin ja lähettelin atk-opettajalle englantilaisen talomallin, minkä meinasin jo aivan onnellisesti unohtaa (kuten unohdin korjata yläkerran sisäkaton maalauksen oikeasti). Tsirp-tsirp - kuunnellaan linnunlauluja <3 Hyvät viikonloput.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti