sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Etäopiskelut vk 20 11.-15.5.2020

Sisustustyön tekeminen Toisen vuosiluokan esityksiä MS Teams yhteyden avulla, SketchUp, pöytä-projektia, vielä yksi yhteiskuntataidon tehtävä palautukseen,...

Muistiinpanoja osa 1
- Mielenkiintoiset ristiriidat: romanttisen rakennuksen ja kotimaisen designhuonekalujen yhdistäminen
- Keskeneräisyyden sietäminen on osa sisustusalan työskentelyä.
- Pohdiskelu ja rakentavan palautteen saaminen kollegalta on hyvä mauste luovalla(kin) alalla.
- Katseen kohdistaminen a) maisemaan, b) takkaan, c) tv...
- Tummat seinäpinnat imevät puoleensa samoin kuin kauniit maisemat.
- Lattiakaadoissa on hyvä pitää mielessä lattiamateriaalia valitessa, että keskelle lattiaa tuleva kaato (viemäri) onnistuu siististi korkeintaan 10cm x 10cm laatoilla. Jos kaato on seinän vieressä, niin isompi laatta onnistuu todennäköisesti myös.

Muistiinpanoja osa 2
- Upeita töitä opiskelijoiden tekemänä: Vau!
- Asiat on helpompi hyväksyä, kun ovat selkeästi ja järkevästi perusteltuja. Eli miksi mikäkin sisustusratkaisu tehdään.
- Sisustajan oma ammattiala ja osaaminen on sisustuksellinen. Oman alansa ammattilaiset ovat myös auttamassa asioissa, jotka eivät kuulu omaan alaamme. Esimerkiksi palo-, sähkö- ja kantavuusturvallisuuteen liittyvät asiat.
- Osata kuulla, mistä asiakas todella pitää.
- Osata kysyä, miksi tietystä kalusteesta tai asiasta halutaan kodissa eroon. Onko syynä, ettei tarvita säilytystilaa, minkä kaluste tarjoaa? Onko syynä, ettei kaluste/asia itsessään miellytä, anna positiivista tunnekokemusta, on epämukavassa kohdassa/alueella, väri, ulkonäkö tai koko ei miellytä...? Näin suunnittelussa on helpompi ottaa perustelut poistolle ja muutokselle kokonaisvaltaisemmin huomioon.

Ja kertauksena: Mikä on pääraaka-aine ja mikä on mauste sisustuksessa kokonaisuutena? Tätä voi pohtia käytännössä listaamalla samaan tyylisuuntaan istuvat materiaalit ja kalusteet erikseen, ja laskea kappaleiden perusteella, mitä tyyliä on eniten.


Rendasin rakentamaani Granny's Cottage suunnitelmaa.

Sama vähän paremmalla valaistuksella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti