tiistai 9. lokakuuta 2018

Kuvan siirtäminen

Pidin pidennetyn viikonlopun syysflunssan kera, ja pääsin tänään aloittelemaan luokkakavereiden kanssa välipalatyötä. Kotitehtävänä oli ollut etsiä muutamia valokuvia, joita sitten koulussa siirrämme kankaalle ja vanerille puuliimalla tai kalustelakalla. Itse tein ensin pari vedosta vanerille kalustelakalla. Puuliimalla vanerille tehty versio pitää kuivua vielä huomiseen ennen seuraavaa vaihetta eli pesua. Lopuksi halusin vielä tutustua kuvan siirtämiseen kankaalle lakan avulla, mikä onnistui mielestäni helpoiten ja nopeimmin. Hauska idea, vaikka joululahjaksi tai omaksi iloksi.

Kuvan siirtäminen vanerille:
1) Tulosta haluamasi kuva. Mustavalkoinen toimii paremmin.
2) Levitä kuvan päälle paksu kerros kalustelakkaa tai liimaa
3a) Jos levitit lakan, anna työn kuivua kosketuskuivaksi, ennen kuin lakkaat vastaavan kokoisen kuvan vanerille ja laitat lakatut pinnat vastakkain. Anna kuivua kunnes on kosketuskuiva ja silitä kevyesti.
3b) Jos levitit liiman, laita liimapinta suoraan vanerille haluttuun kohtaan ja anna kuivua vuorokausi ennen seuraavaa vaihetta.
4) Kostuta työn pinta märällä keittiöliinalla ja hiero ylimääräinen paperi varovaisesti irti. Huuhtele työ vedellä ja anna kuivua.
5) Pintakäsittele työ lakalla puun molemmin puolin. Liimattuun voi myös käyttää vahaa taustapuolelle.

Kankaalle alku sama, mutta kappaleet vastakkain laitettua, kuivaus tapahtuu leivinpaperin läpi silittämällä, pinta pestään samaan tapaan varovaisesti, huuhdellaan, mutta kuivataan jälleen silittämäll
ä paperin läpi. Sen jälkeen kuuma kuvan pinta sivellään parafiinilla eli kynttilällä. Halutessaan voi vielä loppusilittää suojapaperin avulla.
Huomioitavaa, että kangas on kuumuutta kestävää eli pellavaa tai puuvillaa. Kuva ei ole pyykinkonepesunkestävä.


Oravat A4 vanerityö, ystävän ottama kuva

Kuva kankaalle A4, ylimääräisen paperin irrotus
Kissa A4 kangastyö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti