lauantai 3. marraskuuta 2018

Sov gott, dröm sött!

Huomasin tänään eräässä tuotteessa pienen yksityiskohdan. Tai oikeastaan kaksi yksityiskohtaa, mutta ne voisi laittaa saman otsikon alle: Yksityiskohdat tuotteessa.
Kyseessä on Pirta-sarjan aluslakana. Tuotekääreen takana, viivakoodin ja pesuohjeiden lähettyvillä, lukee kauniilla ajatuksella:
"Kauniita unia! Sov gott, dröm sött!" ja esipesua suorittaessani huomasin vielä itse tuotteeseen ommellussa pesuohjelapussa tekstin:
"Ole ystävällinen itsellesi ja muille." Ja sama ruotsiksi.
Nostatti ajatuksia ja sai hymyn huulille. Mietin esimerkiksi niitä yksinäisiä, jotka eivät välttämättä saa hyvän yön toivotuksia arjessaan, elämäntilanteet muuttuvat. Pieni yksityiskohta lämmitti mieltä.
Ehkä sinäkin olet huomannut saman kirjoituksen tai vastaavia?

Selailun alla on jonkinlaisen tauon jälkeen ollut aikakausilehdet. Erään lehden kaunis aukeama oli jo pidempään piristänyt lehtikoriani keltaisilla yksityiskohdillaan. Aamuisessa hiljaisuudessa tartuin lehteen aikani kuluksi ja selailin, mitä tekstipuoleista sisältöä sivuilta löytyisi.
Törmäsin Mira Ahjoniemen haastatteluun (Kotivinkki 4/2017). Haastattelusta nousi muutamia kohtia, joista ajattelin jakaa seuraavat asiat:
"Kohtuullisuus on perinteinen suomalainen arvo, jolle olisi taas käyttöä" sekä
"Sopiva määrä tavaraa, on sellainen, josta jaksaa ja haluaa huolehtia."

Tuotteistaminen ja tavarat ovat osa myös sisustussuunnittelijan ja artesaanin työtä. Voi miettiä, miten oma tuote poikkeaa muista ja saa asiakkaan tekemään myönteisen valinnan omaa osaamista kohtaan. Millä pienillä asioilla osaan osoittaa osaamiseni? Miten omasta tuotteesta voi tehdä asiakkaalle tarpeellisen ja kauniin? Miten sisustussuunnittelija voisi olla apuna heille jotka kaipaavat järjestystä kodin tavaroille?

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti