maanantai 19. elokuuta 2019

Matematiikan sovelluksia, joitain

Jos H ostaa limudiskossa 3 limsaa ja rahaa menee 10e ja K ostaa limudiskossa 5  limsaa ja rahaa menee 20e, niin paljonko yksi limsa maksaa?
Tämänkin sanallisen tehtävän ratkaisimme käyttäen Sketchup -sovellusta ja saimme vastaukseksi, että yksi juoma maksoi 5e ja ensimmäinen juoma oli ilmainen. :)

Sketchupilla laskettu limsan hinta 















Lisäksi tutustuimme puhelimeen ladattavaan Photomath -sovellukseen, jonka avulla voi laskea toisenasteen yhtälöitä valokuvan avulla. Totesimme, ettei sovellus auta prosenttilaskun laskennassa ja käsialan kannattaa olla selkeää, tummalla kynällä valkoiselle paperille tehtyä.
Tutustuimme pikaisesti myös sisustusalaan enemmän liittyvään Magicplan -sovellukseen, jonka avulla voi saada huoneen pinta-alan laskettua huoneen seinustan kuvaamalla. Jäimme miettimään onko sovellus riittävän hyvä korvaamaan laser- ja rullamitan omalla työkentällämme. Myönnän, että olen itse hidas ottamaan uusia sovelluksia käyttöön ja valitsen vapaaehtoisesti mielelläni rullamitan - ainakin varmuuden vuoksi taskuun , enkä lähde pelkän lasermitan turvin ottamaan asiakaskohteesta mittoja. Tosin en ole tehnyt vielä kovinkaan paljon sisustussuunnitelmia (reilun kymmenen kuitenkin) ja tekemäni ovat olleet kohtuullisen kokoisissa tiloissa, vaikka joitain julkitilojakin olen päässyt mittailemaan.
Lisäksi leikimme kertauksena Exel -ohjelmalla laskemalla erilaisia lukusarjoja, läsnäolijoiden keski-ikää ja -pituutta, ja muistelemalla Exelin monipuolisuutta erilaisissa varastolaskelmissa. WolframAlphaa kävimme läpi muun muassa matematiikan kaavoissa, paikkakunnan tietoja tutkien ja selvitimme helposti sovelluksella myös sen, että olen 5,6 jalkaa pitkä.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti