keskiviikko 21. elokuuta 2019

Seinämaalausluonnostelua ja vähän muutakin

Eilisen sairaslomapäivän jälkeen olen puuhaillut Sketchupin parissa. Päivitin vanhaan keittiö -projektiin pintoja ja tein materiaalilaskuja. Päädyin halvempiin seinälaattoihin tummalla saumausaineella, ja jäin vielä miettimään olisiko ollut aika testata vanhojen keittiönlaattojen pinnoittamista mieluummin jonkinlaisella rappauksella. Myös vaihtoehtoinen laajempi tyyli on vielä vähän hakusessa; riittävän ajatonta ja asunnon muuhun tyyliin sopivaa; ei liian tylsää, ei liian retroa, eikä liian pintaliitävääkään.

Luokkahuone -projektimme seisoo tilapäisesti paikoillaan, mutta huomenna joukkiomme pitäisi olla viisaampia alkuhaastattelun jälkeen. Päädyin kuitenkin leikkimään omilla ajatuksillani ja tilasta tehdyllä Sketchup -pohjalla.

Hahmottelin seinälle vuorimaiseman tummennetusta teräksen
sinisestä ja mintunvihreästä yhdistämään tilan isoja pintoja. Ikkunaan
luonnostelin saman sävyiset ja valoa läpikuultavat paneeliverhot.
Naamioin takaseinän kirjahyllyn vuoristomaisemaan ja lisäsin seinälle
ison, vuoristoa jatkavan ilmoitustaulun.















Täydensin luonnostelun ohessa erästä pohjoismaita käsittelevää tehtävänantoa näin:
Pohjoismaista Norja, Ruotsi, Islanti ja Tanska: Mikä kiinnostaa ja miksi? Nopeasti vastattuna itseäni kiinnostaa näistä neljästä erityisesti Norja vuonojen ja vuorien vuoksi. Olisi ihana päästä kokemaan Norjan luonto, säänvaihtelut ja maisemat. Olisiko siellä niin raikasta, pirteän kylmää, tuulista ja rauhoittavan elämyksellistä kuin kuvittelen? Vai tyydyttäisikö todellisuudessa esimerkiksi Islannin luonto enemmän tai yhtälailla?
Matkailuhaaveena itselläni on jonkin aikaa ollut Irlanti. Luonnon, rakennusten ja muodostamani mielikuvan vuoksi. Mutta nähtäväksi jää matkustelenko joskus Suomen ulkopuolella, missä, milloin ja millaista se sitten onkaan. Nautin jo elokuvien, luontokuvien ja kirjojen mukana matkaamisesta maailmalla, joten voimakkaampi matkakuume on omalta osaltani uinut ohi kuin vesi hanhen selästä. Taisin tässä eksyä jo aiheesta? Vielä pitäisi hetki jaksaa.. <3

Ps. Rinnakkaisluokan opiskelijan kanssa jutellessa projekteistamme, nousi opiskelukavereilleni jaettavaksi luokkatila -projektiin pohdittavaksi pähkinä: Haluaisimmeko olla jatkamassa keväällä tehdyn luokkatilan maisematapetti paikkakunnalta - teemaa jollain tavalla, ja yhdistää sillä tavalla luokkatiloja toisiinsa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti