torstai 19. maaliskuuta 2020

Etäopiskelut vk 12 17.3.-20.3.2020

Täydennän  sitä mukaa kun viikko täydentyy..

Asiakaspalveluenglanti
https://online.pointpark.edu/business/cultural-differences-in-nonverbal-communication/
- luin tekstin, ja kirjoitin suomeksi tiivistelmän
https://www.youtube.com/watch?v=2yFCyPX3kT0
- katselin videon, ja kirjoitin suomeksi muistiinpanoja
kamalin asiakas ikinä - olin jo palauttanut sarjakuvan aiheesta, mutta kirjoitin oman version englanniksi (524 sanaa), tallensin ääneen lukemiseni ja kuuntelin. Huomasin, että itsellä oli kiireempi lukea kuin lausuminen meinasi antaa myöden. Voisin tiivistää että tein annetut tehtävät.
Talousmatematiikka
tehtävät s. 117-120 (nyt tehtynä s.117-118, osan osasin, osassa huolimattomuusvirheitä, joitain en ymmärtänyt ja käytännössä tein lähes kaikki tehtävät kahteen kertaan. Osaanko nyt? En. Mutta kirjan teoriaosa auttaa vähäsen.)
Harrin opetusjuttuja
En ole aivan varma kuuluuko minun tehdä tämä tehtävä, koska esim. tällä viikolla ei ollut Harrin tunteja paitsi maanantain läsnäolo talousmatematiikka. Ensi viikolla talousmatematiikka ja perjantaina Harrin sisustustyöntunti. Mutta tein silti, tuleepa treenattua. (Tehtävänä 2 SketchUp aiheista päivitystä viikossa blogiin) ja aloittelin luonnostelemalla pikkumökkiä oman mielikuvituksen turvin..
Pikkuinen mökki 4mx7m ei tunnukaan
pieneltä, kun pitäisi alkaa rakentamaan
portaita toiseen kerrokseen ja
seinänpaksuus sisältyy mittoihin..













Pienissä erissä. Lisäsin kuistia, jotta 
sain portaat yläkertaan siirrettyä
sen puolelle. Kuistin perälle jää
lisäksi tila kylpyhuoneelle.
Keittiön runko on myös pystyssä.













Koitin tehdä SketchUpilla moodboardia
artesaanityöhön, mutta.. mietin vielä..












Artesaanityö - sisustustyö
Ryhmävideopuhelu sis. tilannekartoitusta, kysymyksiä ja neuvoja omaan projektiin liittyen, yleistä ohjeistusta. Toisessa ryhmäpuhelussa sovin ensimmäisen yksilöistunnon. Näissä menikin molemmilla kerroilla reilu tunti, sain varmistusta ja lisähuomioita projekteihin, ja tein muistiinpanoja omasta työnäytekansiosta/prosessi portfoliosta/ portfoliosta (ei ole pakollinen omassa opinnossani, mutta pohdin silti)
Tein artesaanityön esittelyä varten runkoa sisällöstä ja järjestyksestä ja aloin kokoamaan materiaalejani (esim. luonnoksia) yhteen ja muodostamaan Powariesitystä aiheesta.
Toteutustyö - sisustustyö
pohdin omaa vaihtoehtoa toteutustyöstä laittamalla kyselyä eteenpäin. Pohdin verhojen ompelua (muokkausta haluttuun mittaankin, jos ei ole mahdollisuutta korona tilanteen vuoksi asioida liikkeessä siinä vaiheessa kun asiakastyö varmistuisi) ja myös vuokra-asunnon tiloissa toivottua maalausprojektia. Yhtenä esimerkkinä kylpyhuoneen oven maalaustyö (sis. pohjatyöt ja maalaus 1-2 kerrosta)
Kylpyhuoneen ovi on tällä hetkellä huonosti
korjausmaalattu valkoisella maalilla, pinttynyt
joistain kohdin likaiseksi eikä lähde puhtaaksi.
Oven vieressä on aiemmin opinnoissa tekemäni
valokuvatekstiili.

















Ovi pitää hioa oman arvioni mukaan kunnolla.
Toteutumisen aikataulu ei ole kuitenkaan
vielä varmistunut.















Vapaa-aika, virkistystoiminta ja välituntitaukoilu
(Osa työhyvinvointia. Normaalikouluarjessa käyn usein ruokailussa kävellen toisella rakennuksella ja saatan pötköttää minipäikkäreitä taukotilan sohvalla jos aika antaa myöden.) Kävelylenkkiä, tutustuus frisbegolfaukseen vihdoin ja viimein tihkusateessa ja hauskaa oli, Christien dekkaria, lasten etäkoulun avustamisjuttui,.. (pakko myöntää, että lasten etäkoulu tuntuu työltä, vaikka onkin mielenkiintoista seurailla, ja itse pääsen varmasti helpommalla kuin moni muu perhe, missä monta lasta tai lapset tarvitsevat kaikissa töissä koko ajan aikuisen avun..)


2 kommenttia:

  1. Kiitos viikon reflektiosta, oli ilo lukea. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Ja myös sivistyssanojen opettamisesta vahingossa tässä ohessa :D

      Poista