perjantai 27. maaliskuuta 2020

Etäopiskelut vk 14 30.3.-3.4.2020

I'm going to fill up my notes when studies goes on on the week..
(Pahoittelut mahdollisista kielioppivirheistä, treeniä kuitenkin viikolla olevaan asiakashaastettaluun in English.)

Media ja viestintä Asiateksti annettujen lähteiden pohjalta, palautus perjantaiksi.
Minustako bloggaaja? Tätä opiskelupäiväkirjaa
Sisustustyö Selvitin viime viikkoisen rendausongelmani. Jatkoin artesaanityön materiaalikoontia. Videopuhelukokoontuminen kesto reilu 60min. Alla joitain muistiinpanoja puheluun liittyen.
- Pidä ammattilaisena omasta näkemyksestäsi kiinni.
- Ammattilainen osaa perustella valintansa. 
- Ongelmanratkaisutaito ja sen ilmaisu kertoo osaamisesta.
Hempeää harjoitustyötä pikkumökin 
sisätilojen muodossa. Vetimet puuttuvat
vielä, mutta ehkä priorisoin artesaanityöhön 
täydentäen tätä projektia vain välipalana.
Korjasin edelliseen jääkaappipakastimen viereen 
huonekalulevyn, yläpuolelle tuuletustilan
sekä lattialistat. Sitten kuitenkin.
:)











Asiakaspalvelu englanti Päivän aihe on Iloista markkinointia. Kurssi päättyy. Kävimme opettajan kanssa suullisen harjoituksen asiakastilanteesta netin välityksellä loppuharjoituksena.
Tilaustyön valmistus Saan työskennellä artesaanityöni parissa, opettaja on tavoitettavissa tarvittaessa. Maalasin kylpyhuoneen oven ensimmäisen kerroksen (kuvia myöhemmin, blogger tai nettiyhteys ei jaksa nyt ladata).
Sain lisäksi asiakkaalta yhteydenoton ja hyväksyin projektiksi puisen syöttötuolin pintakäsittelyn valkoisesta maalipinnasta keltaiseksi. Lähetin Tikkurilan sivujen kautta asiakkaalle esimerkkiä keltaisesta Helmi 80 -huonekalumaalista. Minulle jää työksi pintakäsittely, asiakas toimittaa tuolin ja maalin. Maaliksi valikoitui toinen ehdotuksistani, kirkas Tikkurila Greippi S302, Helmi 30 (puolihimmeä).
Sain vielä toisenkin työn: puisen vanhan sivupöydän, joka olisi tarkoitus uudelleen pintakäsitellä asiakkaalle valkoiseksi. Ehkä näistä saan loppukeväälle hommat kasaan, kun flunssasta vähän paranen ja hion sopparit kuntoon.
Alan kansainvälisen tiedon hankinta ja hyödyntäminen Tarkastimme aiemmin saadun englannin käännöstekstin, saimme englanniksi kirjoitettavan tehtävän ja palautus tulisi tapahtua tämän päivän aikana. Tämäkin kurssi olisi sen jälkeen onnellisesti suoritettu.

Vapaa-aika ja virkistystoiminta Olen alkanut kärsimään motivaatiovajeesta opintoihini. Toivon olevan vain perinteistä pms-oiretta mikä iskee muutenkin kerran kuukaudessa ja rajoittaa viikon verran enemmän ja vähemmän toimintakykyä (edes Christien kirjan lukeminen ei poikkeuksellisesti maistu). Hyvä puoli siinä on kuitenkin se, että ehdin sen vuoksi auttamaan enemmän lapsia heidän koulutehtävissään (5.-6.lk:n tehtävät ovatkin tulleet hyvin kerratuiksi. Aineena mm. kasvien kasvuolosuhteet, suomi ruotsinvallan alla isovihan aikaan sekä kappaleiden pinta-alojen ja tilavuuksien laskeminen sovelletusti). Iltaisin luen ääneen Ella-kirjasarjaa, mikä on mukavaa viihdettä itsellekin ja yhdessä olemista.
Flunssaoireet ovat lisäksi nousseet taas pahemmiksi, seuraan lämpöä, juon lämmintä melkein pari litraa päivässä kurkkukipuun, ja koitan arvioida levon ja työn suhdetta. Onneksi tämä viikko on vähän kevyempi lukujärjestyksen suhteen, vaikka aikataulut muistuttavatkin itsestään. Näin etänä sortuu herkemmin tekemään töitä puolikuntoisena, mikä ei toisaalta itseäni haittaa. Ehkä alkuviikon motivaatiohaastekin johtui osin tästä.
Voimia työhön ja olemiseen jokaiselle ~~<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti